آدرس غلط برای تصحیح تراز تجاری

تراز تجاری کشور در طول ۵۰ سال گذشته، به جز دو سال اخیر، هیچگاه مثبت نبوده است و این تراز تجاری مثبت با کاهش میزان واردات و نه بزرگ شدن حجم صادرات اتفاق افتاده است

محمد لاهوتی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این که تراز تجاری کشور در طول 50 سال گذشته، به جز دو سال اخیر، هیچگاه مثبت نبوده است گفت: این تراز تجاری مثبت با کاهش میزان واردات و نه بزرگ شدن حجم صادرات اتفاق افتاده است.

وی که در چهلمین نشست گفتگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق تهران سخن می گفت با نادرست خواندن راهکار کاهش واردات به بهانه منفی شدن تراز تجاری افزود: این آدرس غلط دادن است که چون تراز تجاری کشور منفی شده است باید جلوی واردات گرفته شود، حال آنکه بخش عمده‌ای از واردات غیررسمی به کشور در آمار تجارت خارجی منعکس ‌نمی‌شود و در صادرات غیرنفتی نیز میعانات گازی نقش بسزایی دارد.

لاهوتی افزود: طبق قانون، دولت باید از 3 ماه قبل نسبت به افزایش یا کاهش تعرفه‌ها، به طور رسمی اطلاع‌رسانی کند که این رویکرد هیچ‌گاه توسط دولت در پیش گرفته نشده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات اعلام کرد مثبت بودن تراز تجاری ما در سال گذشته واقعی نبوده است و سال گذشته محدودیت واردات داشتیم.
وی ادامه داد : کشوری هستیم که تا رسیدن به استانداردهای واقعی خود در سهم جهانی حداقل 3 تا 4 برابر باید رشد تجارت خارجی داشته باشیم که هنوز تحقق نیافته است.
لاهوتی افزود : در محاسبه تراز تجاری آمار واردات غیر رسمی لحاظ نمی شود و این نتیجه ای جز غلط بودن عدد تراز تجاری را در پی نخواهد داشت

رئیس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه با مروری بر گذشته و توجه به عملکرد حال می توان آینده را ساخت، گفت : با نگاهی به اواخر دهه های 70 و 80 به راحتی در می یابیم که تنها صادر کننده نفت خام بودیم و صادرات ما در این حوزه 7 میلیارد تومان بود اما سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 این میزان را به 43 تا 48 میلیارد دلار افزایش داد.
وی با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی 50 درصد سبد صادرات ما را در بر می گیرد، افزود : افزایش صادرات در مقایسه با دهه های گذشته ارزشمند است اما انتظار می رود با حمایت از صنایع پایین دستی که از ارزش افزوده بالاتری برخوردار است ، شرایط را برای مثبت شدن تراز تجاری واقعی کشور آماده کنیم.
لاهوتی تاکید کرد : مشکلات مربوط به ناوگان حمل و نقل ریلی هنگام مراوده با کشورهای همسایه و نیز فاصله زیاد تولیدات داخلی ما با استانداردهای جهانی برغم در اختیار قرار داشتن انرژی های ارزان برای واحدهای تولیدی، مشکلاتی را در عرصه تولید کشور ایجاد کرده است که انتظار می رود این معضلات هر چه سریعتر رفع شود.

کد خبر 22931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =